Er zijn genoeg drankspellen die je met een simpel stok kaarten kan uitvoeren. Hieronder worden een aantal spelregels beschreven

Spelregels drankspellen

Kingsen

2 Slokken weggeven

De hoeveelheid sloken die je mag uitdelen wordt bepaald door hoeveel mensen meedoen aan het spel

3 Zelf drinken

Neem zelf 3 slokken

4 Categorie

Kies een categorie. Je kan het zo gek niet bedenken, een aantal voorbeelden zijn: biermerken, make-up merken, etc. De speler die niets meer weet of in herhaling treedt moet drinken.

5 Duimen

Je hebt het recht om je duim op een willekeurig moment gedurende het spel op tafel te leggen. Degene die het laatst zijn duim op tafel legt neemt een slok

6Drink maat

Kies één speler naar keuze die telkens wanneer jij een slok moet nemen mee drinkt.

7 Juffen

Omstebeurt wordt er opgeteld begint vanaf 1. De getallen die niet mogen worden op genoemd zijn de tafel van 7 en de getallen met een 7 erin. Wanneer iemand toch de fout in gaat neemt hij of zij een slok.

8 Regel verzinnen

Verzin een regel waaraan iedereen zich gedurende het drankspel aan moet houden. Wanneer de regel niet wordt uitgevoerd wordt dit bestraft met een slok.

9 Regel weghalen

Wanneer je kaart 9 trekt mag je een regel naar keuze afschaffen die is opgesteld.

10 Quizmaster

Vanaf nu ben jij de quizmaster! Niemand mag jouw vragen meer beantwoorden. Gebeurd dit wel, dan wordt hij of zij bestraft met een slok. Er kan maximaal één quizmaster actief zijn gedurende het spel.

Boer Wijzen

Iedereen steekt zijn of haar hand in de lucht. Tel gezamenlijk af vanaf 3, daarna wijst iedereen de persoon aan die moet drinken. Degene met de meeste stemmen moet twee slok nemen.

Vrouw Rise of the queen

Bij “Rise of the queen” heb je het voorrecht om op een willekeurig moment gedurende het spel je hand op te steken. Degene die dit als laatste doet, neemt 2 slokken.

Koning Op het glas

Wanneer er een koning wordt getrokken leg je deze kaart op het glas. Zo is het duidelijk voor de spelers hoeveel koningen er nog in het spel zijn. Wanneer de vierde koning wordt gepakt is het spel afgelopen.

Aas Slokken nemen

Je neemt 3 slokken en het spel gaat vanaf nu de andere richting op.

Bierpong

Benodigdheden:

- Beer Pong tafel: Een lange tafel speciaal ontworpen voor Beer Pong, meestal ongeveer 8 tot 10 voet lang.

- Plastic bekertjes: Wegwerpbekertjes van 16 ounce (473 ml), meestal in een piramidevorm opgesteld aan elk uiteinde van de tafel.

- Pingpongballen: Gewoonlijk worden er tijdens een spel 6 tot 10 pingpongballen gebruikt.

Opstelling:

1. Bekertjes plaatsen: Elk team plaatst hun bekertjes in een piramideformatie aan hun kant van de tafel. Traditioneel is dit een driehoekige vorm met 10 bekertjes, maar er kunnen variaties worden gebruikt.

2. Bekertjes vullen: Elk bekertje wordt gevuld met een gelijke hoeveelheid bier of een andere gewenste drank.

Teams:

1. Beer Pong wordt meestal gespeeld met twee teams van elk twee spelers, maar variaties kunnen meer spelers of verschillende teamgroottes toestaan.

2. Teamgenoten staan aan tegenovergestelde uiteinden van de tafel, met hun bekertjes voor zich geplaatst.

Spelverloop:

1. Het spel starten: Teams beslissen meestal wie als eerste gaat door een munt op te gooien of een andere overeengekomen methode te gebruiken.

2. Beurtvolgorde: Het spel verloopt in beurten, waarbij elk team één worp per beurt maakt.

3. Werpen: Het doel is om een pingpongballen in een van de bekertjes van de tegenstander te gooien.

- De bal moet van achter het uiteinde van het schietende team worden gegooid.

- Stuiterworp en directe worp zijn beide toegestaan, afhankelijk van huisregels of de voorkeur van de spelers.

4. Punten scoren:

- Als een bal in een bekertje van de tegenstander belandt, wordt dat bekertje uit het spel gehaald en moet de tegenstander de inhoud van het bekertje drinken.

- Als beide teamgenoten van een team succesvol hun worpen maken, krijgen ze een extra beurt.

- Als een bal gestuiterd wordt en succesvol in een bekertje belandt, telt het als twee bekertjes en moet de tegenstander de desbetreffende bekertjes verwijderen.

5. Verdedigen:

- Het verdedigende team kan proberen de bal weg te slaan of te kaatsen voordat deze in een bekertje landt. Het aanraken van de bal terwijl deze in de lucht is, is echter niet toegestaan zodra deze de rand van de tafel heeft gepasseerd.

- Als het verdedigende team de bal beïnvloedt, krijgt het schietende team een extra worp.

6. Heropbouw: Na elke beurt worden de bekertjes die zijn geraakt door het verdedigende team opnieuw opgebouwd tot een kleinere piramide.

7. Het spel winnen: Het spel gaat door totdat een team alle bekertjes van de tegenstander heeft geëlimineerd. Het team dat als eerste alle bekertjes van de tegenstander opruimt, wint het spel.

Huisregels:

Beer Pong heeft vaak variaties en huisregels, afhankelijk van de voorkeuren van de spelers. Enkele veelvoorkomende variaties zijn:

- Heropstelling: Teams kunnen verzoeken om de overgebleven bekertjes een beperkt aantal keren opnieuw te rangschikken.

- Verlossing: Als een team nog maar één bekertje over heeft en het tegenstandende team het raakt, gaat het spel over in een sudden-death overtime ronde.

- Stuiterworp: Sommige huisregels staan toe dat spelers de bal laten stuiteren op de tafel voordat deze in een bekertje belandt, vaak met een hogere waarde.

- Ellebogen: Spelers moeten hun ellebogen achter de rand van de tafel houden tijdens het werpen.

- Afleiding: Teams kunnen proberen hun tegenstanders af te leiden met verschillende tactieken, zolang ze de worp niet fysiek hinderen.

Onthoud altijd om verantwoord te spelen en bewust te zijn van het alcoholgebruik.

boeren

Pak omste beurt een kaart:

- Degene die de eerste boer pakt, beslist het soort drankje wat zometeen gedronken moet gaan worden

- Degene die de tweede boer er uit pakt bepaalt waar het shotje gedronken moet worden.. (bijv. buiten, bij de bar)

- Degene die de derde boer pakt zal kiezen hoe het shotje genomen moet worden. (bijv. liggend of na een koprol)

- Degene die de vierde boer eruit haalt moet het drankje opdrinken.

Dit is één ronde en zo kunnen de rondes vele keren herhaald worden!

100 minuten spel

Iedere speler krijgt een shotglas van 50 ml voor zijn neus. Deze glaasjes worden tot aan de rand gevuld met bier. Om het spannend te maken stel je van te voren een cd samen, die om de 60 seconden hetzelfde deuntje herhaalt. Tijdens het afspelen van het deuntje, moeten de spelers hun glazen leeg drinken in één teug.

Dit doe je gedurende 100 minuten, dat verklaart meteen ook de titel. Zo krijg je dus in 100 minuten 5 liter bier binnen.

Er mag zonder straf gebruik gemaakt worden van het toilet. Zorg er alleen voor dat je binnen de minuut terug bent, want anders moet je in de volgende ronde twee shotjes drinken.

bier estafette

Maak twee even grote teams en ga tegenover elkaar staan.

De eerste speler van beide teams beginnen gelijktijdig met drinken! Als de eerste speler het pilsje op heeft en omhoog houdt kan de volgende een pilsje opdrinken, enzovoort.

De groep van wie alle spelers als eerste een pilsje hebben opgedronken heeft natuurlijk gewonnen!

bluf

 • Deel het dek gelijkmatig uit aan alle spelers.
 • Spelers leggen kaarten in het midden van de tafel, waarbij ze zeggen welke kaart ze neerleggen.
 • Andere spelers kunnen 'bluffen' als ze denken dat de speler liegt.
 • Als iemand betrapt wordt op bluffen, drinken ze. Als ze gelijk hadden, drinkt degene die twijfelde.

fuck the dealer

Bij het drankspel fuck the dealer speelt de ‘dealer’ tegen de overige spelers. De spelers proberen te raden welke kaart de dealer omdraait, als dit klopt drinkt de dealer. Als de speler de kaart fout raadt, geeft de dealer aan of de kaart hoger of lager is dan de geraden kaart. De speler mag nu een tweede keer raden, als dit weer fout moet deze speler drinken. Wanneer driemaal achter elkaar de kaart niet geraden wordt, wordt de speler links van de huidige dealer de nieuwe dealer. De oude dealer doet nu gewoon mee als speler. De nieuwe dealer gaat verder bij de speler die bij de vorige dealer aan de beurt zou zijn geweest. De gespeelde kaarten worden na een beurt open op tafel gelegd in de juiste volgorde, zodat de spelers kunnen zien welke kaarten al gespeeld zijn.

 

 1. Bepaal wie de dealer is: dit kan willekeurig gebeuren, maar hier kan ook voor gedobbeld worden of bij het trekken van de hoogste kaart.
 2. De dealer pakt de bovenste kaart van de stapel, alleen de dealer mag deze kaart zien.
 3. De speler links van de dealer raadt als eerste de waarde van de kaart. Heeft de speler dit goed? Dan drinkt de dealer 2 slokken en kun je verder naar stap 5. Heeft de speler dit fout? Dan noemt de dealer of de kaart hoger of lager ligt dan de genoemde waarde.
 4. De speler noemt opnieuw de waarde van de kaart. Heeft de speler dit goed? Dan drinkt de dealer 1 slok. Heeft hij dit fout? Dan drinkt de speler 1 slok.
 5. De dealer schuift nu een plek op naar links, hierna kun je de stappen opnieuw doorlopen totdat de speelkaarten allemaal op tafel liggen. 

flip the cup

Flip the Cup is een populair drankspel waarbij twee teams tegen elkaar strijden om zo snel mogelijk hun drankjes op te drinken en hun bekers om te keren door ze op de rand van de tafel te flippen. Het is een snel en competitief spel dat vaak op feestjes en bijeenkomsten wordt gespeeld.

 1. Verdeel de spelers in twee gelijke teams en ga aan tegenovergestelde zijden van de tafel staan.
 2. Elke speler krijgt een plastic beker en vult deze met een vooraf afgesproken hoeveelheid drank.
 3. Plaats de bekers aan de rand van de tafel voor elke speler.
 4. De eerste spelers van elk team staan klaar om te beginnen.
 5. Op het startsignaal drinken de eerste spelers van elk team hun drankje zo snel mogelijk leeg.
 6. Zodra hun drankje op is, plaatsen ze hun beker met de open kant op de rand van de tafel en proberen ze de beker om te flippen door met hun vingers tegen de rand te tikken.
 7. Als een speler erin slaagt om zijn of haar beker op zijn kop op de tafel te laten landen, is de volgende speler in het team aan de beurt om zijn of haar drankje op te drinken en de beker om te flippen.
 8. Als een speler er niet in slaagt om de beker om te flippen, moet hij of zij doorgaan met proberen totdat het lukt voordat de volgende speler in het team aan de beurt is.
 9. Het team dat als eerste alle bekers heeft omgeflip en op de tafel heeft laten landen, wint de ronde.
 10. Het verliezende team moet een slok van hun drankje nemen als straf.

Drankspel EK2024

EK 2024 Drankspel

Benodigdheden:

Drank naar keuze (bier, wijn, mixdrankjes, etc.)

Televisie of scherm om de wedstrijd te kijken

EK 2024 speelschema

Pen en papier om scores bij te houden (optioneel)

Regels:

Voor de wedstrijd begint:

Kies een team om te ondersteunen. Als de groep groot genoeg is, verdeel dan in twee teams, elk ondersteunend een van de spelende teams.

Tijdens de wedstrijd:

Neem een slok wanneer:

Een speler een gele kaart krijgt.

Er een hoekschop wordt genomen.

Een speler buitenspel staat.

Er een vrije trap wordt genomen.

Neem twee slokken wanneer:

Er een doelpunt wordt gescoord.

Een speler een rode kaart krijgt.

Er een penalty wordt gegeven.

Een speler een blessure oploopt en behandeling nodig heeft.

Neem een shot wanneer:

Jouw team een doelpunt maakt.

Er een eigen doelpunt wordt gescoord.

Er een VAR-beslissing wordt genomen die een doelpunt afkeurt.

Extra regels:

Als er een penalty shootout is, drink een shot voor elke gemiste penalty van jouw team.

Na de wedstrijd, het team dat verliest moet een extra drankje drinken als straf.

Bonusregels (optioneel):

Drink een slok wanneer de commentator bepaalde zinnen zegt zoals "het is een mooie dag voor voetbal" of "wat een prachtige redding".

Drink wanneer de camera naar de coach zoomt.

Drink wanneer de scheidsrechter een beslissing terugdraait na het bekijken van de VAR.